Kogelomloopgeleidingen

Lineaire kogelomloopgeleidingen - onmisbaar voor de machinebouw

Lineaire kogelomloopgeleidingen – primair opgebouwd uit geprofileerde rails en een of meer loopwagen met recirculerende kogels – zijn in de machinebouw onmisbaar voor het creëren van efficiënte, hoogwaardige en duurzame machines. Kogelomloopgeleidingen ondersteunen en geleiden lineaire bewegingen in een variëteit aan machines. Precisie, stijfheid en duurzaamheid zijn doorslaggevende kenmerken voor toepassingen die hoge eisen stellen aan bijvoorbeeld positioneernauwkeurigheid en herhaalbaarheid – ook bij hoge snelheden en zware belasting. Belangrijke factoren die de keuze voor het type kogelomloopgeleidingen in een applicatie bepalen zijn onder andere belasting, snelheid, nauwkeurigheid, omgevingscondities en levensduur. Dat zorgt ervoor dat lineaire geleidingen onmismaar zijn voor de machinebouw.

Bekijk onze kogelomloopgeleidingen

Grote diversiteit in bouwgroottes & varianten

Lineaire lagers

Engineering support

LM Systems kogelomloopgeleiding

Uitgebreid lineair programma voor kogelomloopgeleidingen

LM Systems is ‘qualified distributor’ van pionier en wereldmarktleider THK. Het Japanse bedrijf heeft onder andere de (kunststof)kogelketting ontwikkeld. De kogelketting sluit elke afzonderlijke kogel op in kooi. De kogelketting voorkomt onderling contact tussen de kogels. Dit resulteert in laag geluidsniveau, een soepele loop en hoge nauwkeurigheid en smeerintervallen.

Het uitgebreide programma voor kogelomloopgeleidingen omvat:

  • standaard geleidingen met of zonder kogelketting;
  • compacte en flens uitvoeringen; 
  • miniatuurgeleidingen;
  • precisiegeleidingen;
  • geleidingen met brede rails;
  • geleidingen voor hoge belastingen;
  • gedeelde geleidingen;
  • gebogen kogelomloopgeleidingen.
LM Systems heeft onder andere voor toepassingen die een hoge stijfheid eisen ook rollenomloopgeleidingen van THK in het programma. 
 
Speciaal voor lichtgewicht toepassingen hebben wij het programma aluminium kogelomloopgeleidingen van Dr. Tretter beschikbaar. 

Ondersteuning van ontwerpfase tot oplevering

Kwaliteit staat voorop bij LM Systems. Ook in de maatwerk- en klantspecifieke oplossingen die we kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan het coaten van rails en loopwagens, het monteren van afdichtingen, het voorzien van speciale smeernippels of het aanbrengen van speciaal vet, bijvoorbeeld voor de levensmiddelenindustrie of toepassingen in vacuüm- of een cleanroom. Met onze uitgebreide ervaring kunnen wij u bijstaan van ontwerpfase tot en met oplevering.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze lineaire lagers of andere producten? Neem contact met ons op. Onze experts vertellen u graag meer. 

LM Systems