Tandriemaandrijving

tandriemaandrijving

In machines waar sprake is van hoge snelheden en lange slaglengtes, worden vaak modules met tandriemaandrijving gebruikt. Een voordeel van een tandriemaangedreven module is dat ze kostengunstig zijn. De tandriem drijft het tafeldeel aan waar de loopwagens met geleiding onder zijn bevestigd. LinMotion biedt tandriemaandrijvingen van NTN-SNR én het eigen LinMotion Economic (LME).

Bekijk onze tandriemen

Bij hoge snelheden en lange slaglengtes

Economic (tandriem)-LME

Axe NTN-SNR module tandriem aangedreve

Economic (tandriem)-AXE

Compact (tandriem)-AXC

AXC omega compactmodule

Compact (omega tandriem)-AXC

Parallel (tandriem)-AXDL

Parallel (tandriem)-AXDL

NTN-SNR AXDL parallelmodule

Parallel (omega tandriem)-AXDL

Hygiënisch (tandriem)-AXF

lin watermerk

Engineering support

LM Systems LinMotion Geleidingen Modules

Brede inzetbaarheid modules met tandriemaandrijving

De NTN-SNR modules met tandwielaandrijving zijn zeer breed inzetbaar; van een enkele module tot complete XYZ-systemen. Zowel enkele als parallel geleiding mogelijk in één aluminium profiel. Bij dit type module kan gekozen worden voor loopwagens met kogelkettingtechnologie of voor geleiding middels looprollen. Het voordeel van de kogelketting is dat ze onderhoudsvriendelijker en geluidsarmer zijn en een combinatie van hoge snelheden en versnellingen zijn mogelijk. Daarnaast bieden wij met de AXF programma van NTN-SNR een oplossing voor gebruik in hygiënische omgevingen, zoals in de voedingsmiddelen- of farmaceutische industrie.

Met tandriemaangedreven modules van LME bieden we een kostengunstig product dat in te zetten is voor zeer diverse toepassingen. Of het nu gaat om één enkele module met lichte belastingen of een systeem met meerdere assen en hoge belastingen. Deze modules worden standaard uitgevoerd met THK loopwagens voorzien van kogelkettingtechnologie.  Er is altijd een passende oplossing binnen het uitgebreide LME programma beschikbaar.  

MaATWERK GEEN ENKEL PROBLEEM!

Natuurlijk passen we ook onze modules met tandriemaandrijving volledig aan naar de wensen van de klant. Elke module  kunnen we klantspecifiek maken in de werkplaats. We voeren onder andere de volgende aanpassingen en uitbreidingen uit: 

  • Aandrijfadaptatie (lantaarnstuk en koppeling, flens, geïntegreerde of aangebouwde reductor)
  • Corrosiebestendigheid
  • Specifieke vetten en smeeraansluitingen
  • Sensoren & schakelaars

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze modules met tandriemaandrijving of andere producten? Neem contact met ons op. Onze experts vertellen u graag meer.