Glijspindel

Glijspindel

Bij een glijspindel is direct contact tussen de spindel en de moer en wordt gebruikt in toepassingen waar sprake is van lage dynamica.  Een glijspindel heeft een middelhoog rendement en is zeer kostengunstig.  

Bekijk onze glijspindels

Voor middelhoog rendement, kostengunstig

Engineering support

LM Systems kogelomloopgeleiding

Eichenberger glijspindels

Bij LM Systems voeren we verschillende typen glijspindels van de fabrikant Eichenberger en verkrijgbaar met kleine- tot grote spoed. De spindels zijn voorzien van een kunststof- (POM-C of EX 100) of bronzen moer. Uiteraard zijn andere materialen op aanvraag verkrijgbaar, als ook moeren volgens uw tekening. Eichenberger glijspindels zijn gerold en zijn standaard in G9  nauwkeurigheid. Dat betekent dat een positioneernauwkeurigheid van ≤0,1 mm / 300 mm. Een G7 of G5 nauwkeurigheid is op aanvraag ook verkrijgbaar.

Maatwerk glijspindels

Voor alle glijspindels geldt dat we ze klantspecifiek en inbouwgereed  leveren. We zorgen voor de gewenste afwerking aan zowel de spindels als de moer. 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze kogelbusgeleidingen of andere producten? Neem contact met ons op. Onze experts vertellen u graag meer. 

LM Systems