Kogelomloopspindel

Kogelomloopspindels - voor uiteenlopende toepassingen en branches

In automatiseringssystemen, robotapplicaties, CNC-machines maar ook in de medische sector – kogelomloopspindels zijn in uiteenlopende toepassingen en in diverse (industriële) branches terug te vinden. In al die applicaties spelen kogelomloopspindels een doorslaggevende rol bij het tot stand brengen van een betrouwbare en efficiënte lineaire beweging.

Bekijk onze kogelomloopspindels

Voor hoge nauwkeurigheid, snelheid & stijfheid

Spindels
Eichenberger ZYI/ZYR kogelomloop spindel

Carry (ZYE) – Cilindrisch – Grote spoed

Engineering support

LM Systems kogelomloopgeleiding

Werking Kogelomloopspindels

Kogelomloopspindels zijn mechanische componenten die een rotatie omzetten in een lineaire beweging. De kogelomloopspindel bestaat uit een spil en een moer die langs de spil beweegt. De spil beschikt over kogelbanen. Draait de spil, dan rollen kogels in de kogelbanen, die de wrijving tussen spil en moer verlagen, en beweegt de moer langs de spil.

Keuzecriteria kogelomloopspindel

De keuze van de juiste uitvoeringsvorm van een kogelomloopspindel hangt af van de specifieke eisen van de toepassing, zoals belasting, nauwkeurigheid, snelheid en levensduur. Geslepen kogelomloopspindels hebben bijvoorbeeld een heel nauwkeurige maatvoering en hoge oppervlaktekwaliteit, die bijdragen aan een soepele en nauwkeurige beweging.

Gerolde kogelomloopspindels zijn vanwege hun productiemethode bijvoorbeeld geschikt voor (automatiserings)toepassingen die een minder hoge nauwkeurigheid vragen, maar een hoge snelheid of belasting als doorslaggevende criteria hebben.

Gerenommeerde fabrikanten – configuratie op maat

LM Systems heeft met een uitgebreid assortiment kogelomloopspindels van gerenommeerde fabrikanten als THK en Eichenberger voor elke opgave een passende oplossing – met kleine of grote spoed, in standaard-, precisie- of miniatuuruitvoering. Bovendien is het ook mogelijk een kogelomloopspindel op maat samen te stellen. Zo weet u dat uw kogelomloopspindel van LM Systems in uw applicatie volgens uw specificaties presteert. 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze kogelomloopspindels of andere producten? Neem contact met ons op. Onze experts vertellen u graag meer. 

LM Systems