Lineaire geleidingen

Lineaire geleidingen

Lineaire geleidingen worden voor zeer diverse toepassingen en in verschillende (maak)industrieën ingezet. Het is dankzij lineaire geleidingen dat belastingen en momenten opgevangen kunnen worden tijdens het bewegingsproces. LM Systems is marktleider in de Benelux en levert lineaire geleidingen die volledig klantspecifiek samengesteld worden, binnen welke industriële tak zij dan ook actief zijn.

Verschillende typen lineaire geleidingen

Voor elke toepassing een geschikte oplossing

Kogelomloopgeleiding van THK

Kogelomloop

THK railgeleidingen. Met of zonder kogelkettingen. Van modellen met zeer hoge belastbaarheid tot rail met radius.

Looprol geleidingen

Belastbaar in alle richtingen. Lage inbouwtoleranties. Van low-cost modellen tot zeer zwaar belastbaar. Diverse uitvoeringen.

Splinegeleidingen

THK splinegeleidingen van lage tot hoge koppels. Conventioneel of met kogelketting. Diverse bouwvormen.

Kogelbus geleiding

Kogelbus geleidingen, c.q. lineaire assen. Diverse varianten. Van compact tot geïntegreerd in complete behuizing.

Onze Technisch adviseur kijkt mee

Direct contact met onze accountmanager

Onze Technisch adviseur kijkt mee

contact met onze accountmanager

Precieze lineaire beweging

Lineaire geleidingen zijn in tal van machines  een onmisbaar onderdeel. Zij zijn essentieel voor de repeterende bewegingen die elke keer tot op de micrometer nauwkeurig gemaakt moeten worden. LM Systems biedt verschillende typen geleidingen aan:

Een lineaire geleider ofwel railgeleiding alleen is niet genoeg om beweging en verplaatsing tot stand te laten komen, zij worden gebruikt in combinatie met loopwagens voorzien van kogels of rollen. LM Systems levert geleidingssystemen aan uiteenlopende industrieën; van de medische- tot de offshore industrie. 

LM Systems levert lineaire geleidingen voor elke toepassing

Voor de meeste geleidingen geldt dat ze op voorraad liggen in het DC in Veenendaal.  Onze standaardproducten vormen de basis voor de maatwerkoplossingen in   μm die wij uitvoeren. Hierdoor kunnen we aan praktisch elke aanvraag voldoen. 

Door ons uitgebreide assortiment en de maatwerkoplossingen die wij bieden, ontstaat een one-shop-stop concept voor onze klanten. Excellente service en meedenken van begin tot eind staan hierbij centraal. 

  • Voorspanning
  • Coatings
  • Extra afdichtingen
  • Specifieke smeerstoffen
  • Eindbewerkingen.

Wij kunnen snel leveren. Dat is onder andere mogelijk omdat we qualified distributor van THK zijn en de beschikking hebben over een uitgebreid THK-programma.  

Wij zijn uw partner in lineairtechniek

Wij staan voor kwaliteit, ervaring en snelheid. Mede mogelijk gemaakt door een team van gedreven medewerkers, met jarenlange ervaring en passie voor het vak. Wij zijn uw adviseur en door ons al in een vroeg stadium te betrekken bij uw project profiteert u van een optimale productinzet en bespaart u tijd.

Meer weten over lineairtechniek?

Neem contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over ons uitgebreide programma en alle mogelijkheden voor u. 

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nieuws over onze producten, ontwikkelingen, beursberichten etc.