Kogelbusgeleiding

Kogelbusgeleidingen

Bij een kogelbusgeleiding wordt een kogelbus rechtlijnig bewogen over een ronde as. Deze geleiding kan in verschillende bouwvormen toegepast worden en is een geschikte geleiding als er sprake is van een lage belasting. Met een kogelbusgeleiding bieden we een kostengunstige oplossing.

Bekijk onze kogelbusgeleidingen

Voor hoge nauwkeurigheid, snelheid & stijfheid

Engineering support

LM Systems kogelomloopgeleiding

Kenmerken kogelbusgeleidingen

Hoewel een kogelbusgeleiding geen weerstand kan opnemen, zorgt de lineaire beweging wel voor een minimale wrijvingsweerstand, waardoor een zeer nauwkeurige en soepele beweging tot stand komt. Daarnaast is dit type geleiding goed bestand tegen vuil, geluidsarm en  kunnen hoge snelheden gerealiseerd worden. Kogelbusgeleidingen worden veel gebruikt in machines en 3D-printers.

LM Systems biedt kogelbusgeleidingen zonder -én met flens (rond of vierkant). Met daarbij keuze voor de fles in het midden of zelfs geïntegreerd in een complete behuizing.  

Klantspecifieke kogelbusgeleidingen

Wij kunnen verschillende aanpassingen uitvoeren om een kogelbusgeleiding klantspecifiek te maken. Zo zijn zowel de as als de kogelbus in corrosiewerende uitvoeringen beschikbaar. Dat doen we onder andere door het aanbrengen van bepaalde coatings, afhankelijk van de toepassing. Maar we kunnen de geleiding ook voorzien van een RVS kooi of RVS kogels.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze kogelbusgeleidingen of andere producten? Neem contact met ons op. Onze experts vertellen u graag meer. 

LM Systems