Splinegeleidingen / Ball spline-geleidingen

Splinegeleidingen / Ball spline-geleidingen

Lineaire ‘ball spline’-geleidingen van THK staan bekend om hun hoge (herhaal)nauwkeurigheid. De minimale omkeerspeling maakt ze bij uitstek geschikt voor toepassingen die een hoge positioneernauwkeurigheid eisen. Deze geleidingen zijn in staat hoge koppels op te nemen en kunnen bovendien overweg met zowel axiale als radiale belastingen. Ball splines worden onder andere toegepast in CNC-gereedschapwerktuigen, verpakkingsmachines, lucht- en ruimtevaarttoepassingen en handlingsystemen.

Overzicht Ball spline-geleidingen

Conventioneel & grote belasting mogelijk

Engineering support

LM Systems kogelomloopgeleiding

As en moer ball spline THK

De ball spline THK geleidingen zijn opgebouwd uit een as met moer. De as is uitgevoerd met groeven/spiebanen of nokken in de lengterichting. De moer beweegt met behulp van recirculerende kogelrijen over de as. De kogels die door de groeven of aan weerzijden langs de nokken lopen voorkomen dat de moer om de as roteert.

Ball spline-geleidingen Met of zonder kogelketting

De moer kan worden uitgevoerd met losse kogels of een kogelketting. De kogelketting zorgt voor optimale loopeigenschappen omdat puntcontact tussen de kogels wordt voorkomen. Hierdoor zijn de draaggetallen van geleidingen met kogelketting hoger dan bij ball splines met losse kogels. Ook het smeerinterval neem toe en de geledingen zijn stiller. 

Volledig op maat ball spline-geleidingen

Ook ball splines maken onze experts volledig op maat voor uw applicatie. Onze goed geoutilleerde werkplaats kan putten uit onze omvangrijke voorraad componenten en geleidingen . Levertijden blijven hierdoor tot een minimum beperkt.

Meer weten?

Neem contact met ons op. We vertellen u graag meer over onze splinegeleidingen en alle (maatwerk)oplossingen die we kunnen bieden.
LM Systems