Splinegeleidingen

Splinegeleidingen

 

Splinegeleidingen worden ingezet voor de opname van draaimomenten en worden onder andere vaak toegepast in, verpakkingsmachines, puntlasmachines, draadwikkelmachines en slijpmachines. Bij een splinegeleiding loopt een kogel over een groef of nok die met een as verbonden is, waardoor grote belasting mogelijk is. Ze zorgen voor koppelopname tijdens de lineaire beweging en kunnen ondersteunend worden toegepast.

Overzicht splinegeleidingen

Conventioneel & grote belasting mogelijk

Engineering support

LM Systems kogelomloopgeleiding

Splinegeleiding met losse kogels of kogelketting

Bij LM Systems heeft u keuze uit splinegeleidingen met losse kogels of met een kogelketting. Een splinegeleiding met kogelketting heeft een aantal voordelen ten opzichte van de geleiding met losse kogels. De kunststof ketting waarin de kogels opgesloten zitten, zorgen voor optimale loopeigenschappen. Dat resulteert in hogere draaggetallen, een lager geluidsniveau en hogere smeerintervallen dan bij de conventionele geleidingen (losse kogels) het geval is.

Ook splinegeleidingen maken wij op maat.

Al onze splinegeleidingen maken we klantspecifiek. Dat wil zeggen dat we de geleiding geheel aanpassen naar de behoeften van de klant. Dit doen we in onze eigen technische werkplaats, waar onze expert dagelijks maatwerk splinegeleidingen maken. Omdat we voorraadhoudend zijn, kunnen we snel in uw aanvraag voorzien.

Meer weten?

Neem contact met ons op. We vertellen u graag meer over onze splinegeleidingen en alle (maatwerk)oplossingen die we kunnen bieden.
LM Systems