Machine-elementen

Uitgebreid programma machine-elementen

Machine-elementen

Ons programma is bijzonder compleet, zodat we onze klanten volledig kunnen bedienen. Daar zijn diverse machine-elementen ook onderdeel van. Wij bieden een gevarieerd programma machine-elementen voor verschillende toepassingen. 

Gevarieerd programma machine-elementen

Stelvoeten

Hiervoor werken we samen met Martin Levelling Components. Zij zijn ’s werelds grootste fabrikant van stelvoeten en zij beschikken over een zeer breed aanbod stelvoeten die in verschillende situaties ingezet kunnen worden.

Kogelgewrichten

Een kogelgewricht is een sferisch glijlager met kogel. Dat zorgt voor een soepele werking met minimale speling. THK kogelgewrichten hebben een uitstekende slijtvastheid en grote draaihoek.

Curverollen

Curverollen zijn compacte naaldlagers voor excenterbewegingen of lineaire bewegingen. Door gebruik te maken van naaldlagers worden maximale belastbaarheden behaald.

Stangkoppen

Stangkoppen zijn sferische glijlagers, die gebruikmaken van een sferische binnenring. Qua precisie en hardheid zijn ze gelijk aan kogellagers. Met stangkoppen zijn soepele roterende en pendelbewegingen mogelijk zonder speling.

Telescopische geleidingen

In de machinebouw worden telescoopgeleidingen met name ingezet op plekken waar de inbouwruimte beperkt is. Je kunt met behulp van dit type geleiding een grote slaglengte realiseren met een beperkte inbouwlengte. Vooral bekend als ladegeleidingen vinden telescoopgeleidingen hun weg in veel verschillende toepassingen.

Kruisrollen geleidingen

De kruisrollengeleidingen worden toegepast voor een lichte loop in combinatie met een hoge belastbaarheid- en stijfheid.

Kruisrollen lagers

Kruisrollenlagers worden ingezet voor rotatieve bewegingen waarbij hoge precisie vereist wordt. Door gebruik te maken van rollen in kruisvorm kunnen belastingen vanuit alle richtingen toegepast worden.

Klemelementen

Klemelementen, of remelementen worden gebruikt om loopwagens nauwkeurig op positie te houden.

Onze Technisch adviseur kijkt mee

Direct contact met onze accountmanager