Spindels

Maximale positioneernauwkeurigheid

Maximale bewegingssnelheid

Spindels… een onmisbaar onderdeel binnen lineairtechniek. Zij zorgen voor een optimale positionering, waarbij nauwkeurigheid en bewegingssnelheid een belangrijke variabele is. Een spindel moet altijd bewerkt worden voor gebruik. Dat verzorgen wij met de hoogste kwaliteit!  Met keuze uit een gerolde- gewervelde of geslepen spindel bieden wij u een uitgebreid pakket.

Kogelomloopspindel LM Systems

Kogelomloopspindel

Kogelomloopspindels worden voor verschillende toepassingen gebruikt en in veel industriële sectoren. 

Glijspindel Speedy Grote spoed SGS Eichenberger LM Systems

Glijspindel

Bij een glijspindel is direct contact tussen de spindel en de moer en wordt gebruikt in toepassingen waar sprake is van lage belastingen.

Onze Technisch adviseur kijkt mee

Direct contact met onze accountmanager

Onze Technisch adviseur kijkt mee

contact met onze accountmanager

Elk spindeltype een onderscheidend kenmerk

Wij bieden verschillende typen spindels aan. En waar de ene spindel uitblinkt in het hoge rendement, blinkt een ander uit in de hoge belastbaarheid. Ons assortiment bestaat uit de volgende spindelsoorten: 

  • De kogelomloopspindel. Dit type spindel heeft een hoog rendement. In combinatie met de hoge belastbaarheid, nauwkeurigheid en gunstige dynamica is dit een veel gekozen type spindel.
  • De glijspindel. Dit type spindel heeft een middelhoog rendement en belastbaarheid. Het is een kostengunstige oplossing.
  • Trapeziumdraadspindel. Dit type wordt veelal toegepast vanwege de zelfremmende eigenschappen, daarnaast is dit een kostengunstige oplossing.
  • Satelietrollenspindels. Dit type spindel wordt gekenmerkt door de hoge belastbaarheid. Daarnaast kunnen deze spindels geproduceerd worden met een zeer kleine spoed, zodat korte nauwkeurige verstellingen mogelijk zijn.

Geslepen of gerolde spindel

Een geslepen spindel wordt na het wervelen nogmaals geslepen, zodat een nog hogere nauwkeurigheid behaald kan worden. En andere methode om een spindel te vervaardigen is rollen. Dit is het koudvervormen van een as middels een rolwerktuig zodat de kogelbanen ontstaan. Een gerolde spindel heeft meestal een spindelnauwkeurigheid C7 van ±50 µm/300 mm en is kostengunstig in aanschaf ten opzichte van een geslepen spindel.

Maatwerk Spindels

Elke spindel maken we klantspecifiek. Dat doen we in onze eigen werkplaats en door deskundige medewerkers. Wij voeren onder andere de volgende maatwerkoplossingen uit:

  • Voorspanning
  • Coatings
  • Specifieke smeerstoffen
  • Eindbewerkingen

Meer weten over Spindels?

Meer weten over ons uitgebreide aanbod spindels? En alle mogelijkheden? Neem contact met ons op. 

LM Systems