THK product uitgelicht, extra zwaar belastbare rollengeleiding

THK levert met succes een zwaardere en inmiddels beproefde versie van haar standaard rolomloop geleiding. Deze versie levert ultrahoge stijfheid, is geschikt voor ultra zware belasting, en in 4-richting gelijk belastbaar.

De mogelijke belasting van de HRX-serie kan tot 27% hoger liggen ten opzichte van de bestaande rollenserie. Ideaal voor engineers die net te kort komen met de standaard geleidingen en zwaardere belasting willen toepassen zonder op parallelle geleiding terug te willen vallen.

Functie 1: Ultra hoge stijfheid en ultra zware belasting

De HRX is een type recht geleiding waarbij rollen gebruikt worden als rolelement voor een hogere stijfheid. Tevens is de loopwagen verlengt, waarmee het aantal dragende rollen vergroot is. Dit levert een verbeterde statische belasting.

THK HRX rechtgeleiding met loopwagen

Vergelijk THK HRX versus bestaande THK rollengeleiding

THK levert een typevergelijk aan met de overzichten van statische belasting C0 per model en uitvoering;

vergelijking thk hrx en thk rollengeleiding

Functie 2: in 4 richtingen gelijke belasting

Verder is vermeldingswaardig dat de HRX rollenrij in een contacthoek van 45 graden is geplaatst. Hierdoor krijgt de loopwagen een gelijke belasting in alle richtingen (radiale, omgekeerde radiale en horizontale richtingen. Met een hoge stijfheid in alle richtingen als resultaat.

Dit model is hiermee geschikt voor plaatsing in elke gewenste oriëntatie:

thk hrx plaatsingsmogelijkheden

Functie 3: Loopwagens en railgeleidingen los van elkaar leverbaar

De THK HRX-serie bestaat uit individuele producten die aan specificaties voldoen door toepasbaarheid van verschillende loopwagens en railgeleidingen.

Bekijk hier de THK HRX geleiding en download de 3D modellen en PDF productspecificaties.