Solar Boat Team

Een project met een ambitieus doel; de ontwikkeling en bouw van een boot op waterstof die niet alleen kan varen, maar ook kan vliegen. En dat is gelukt! Hiermee hebben zij ’s werelds eerste zeewaardige vliegende boot, uitgerust met een waterstofsysteem, gebouwd. Wij zijn trotste partner van het Solar Boat Team en blij dat we met onze lineair techniek hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de boot. Met deze boot doet het team mee aan de Solar & Energy Boat Challenge in Monaco.

Mede mogelijk gemaakt door LM Systems

Engineers van de toekomst…dat zijn de studenten van de TU Delft. Vanaf de zomer van 2020 heeft een team van 20 studenten (het Solar Boat Team) gebouwd aan deze prachtige, innovatieve boot. De boot bevat enkele onderdelen gesponsord door LM Systems. Wij hebben de THK loopwagens  SHS25LCSS zonder kogelketting geleverd, voorzien van RVS kogels samen met een THK rail SHS25-400L die is voorzien van duralloy-coating. Deze coating beschermt tegen corrosievorming. Deze onderdelen zorgen voor het hoogtesysteem van de boot. Met andere woorden; deze onderdelen maken het vliegen over het water mogelijk. We laten je graag enkele detailfoto’s zien van deze onderdelen.

Het eindresultaat is zeewaardige boot aangedreven door groene energie dat wordt opgeslagen in de vorm van waterstof. Met deze boot zijn de studenten van het Solar Boat Team klaar voor een prachtige uitdaging.

Solar & Energy Boat Challenge in Monaco

Van donderdag 8 juli tot zaterdag 10 juli doet het Solar Boat Team met hun Hydro Motion boot mee aan de Solar & Energy Boat Challenge in Monaco. Zowel andere studententeams van over de hele wereld als bedrijven doen mee aan dit evenement. Het team doet mee aan de Open Sea Class en ze gaan voor de overwinning van de lange afstandsrace.

LM Systems wenst het Solar Boat Team veel succes en plezier toe. Op naar een mooie Challenge en hopelijk de gewenste overwinning!

Via www.solarboatteam.nl is alle up-to-date informatie te vinden over de deelname aan de Challenge.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nieuws over onze producten, ontwikkelingen, beursberichten etc.