Economic (tandriem)

NTN-SNR module tandriem aangedreven

- LinMotion
- Compact
- Tandriem aandrijving
- Enkele geleiding
- Railgeleiding met kogelketting

Principe

De AXE-Z modules van NTN-SNR zijn tandriem modules met geïntegreerde geleiding en aandrijving. De modules zijn multifunctioneel inzetbaar van enkele as tot compleet XYZ systeem en door de online configuratie zeer eenvoudig te genereren.

Zowel voor losse modules als voor complete XYZ-systemen bestaat een aparte configurator. Zie hiervoor de volgende links:

Losse module

XYZ-systeem

De configurator kan een complete lijst met benodigdheden samenstellen inclusief alle benodigde accessoires.

De AXE modules onderscheiden zich van het AXC programma vanwege de aangebouwde omkeerkoppen, korte levertijden en is kostengunstiger door het geoptimaliseerde design.

De modules zijn van een onveranderd hoog kwaliteitsniveau zoals bekend bij de overige module programma’s van SNR (AXC, AXDL, AXLT, AXS).

Profiel
Het profiel is gelijk aan het AXC/AXDL programma en de beschikbare bouwgroottes zijn 60×60, 80×80, 100×100, 110×50, 160×66.

Aandrijving
Er wordt gebruik gemaakt van AT of STD tandriemen. Het betreft polyurethaan tandriemen waarin versterkte staaldraden zijn opgenomen. Kenmerkend is dat ze onderhoudsvrij zijn, zeer geringe slijtage en een hoge treksterkte waardoor ze geschikt zijn in de lineairmodules voor snelle handlings- en positioneersystemen.

Geleiding
Standaard worden de AXE modules voorzien van railgeleidingen met kogelkettingtechnologie. Hierdoor zijn ze onderhoudsvriendelijk en geluidsarm en kunnen hoge snelheden en versnellingen worden gerealiseerd. Door de 45 graden kogelopstelling zijn de modules in alle richtingen gelijk belastbaar.

Opties
Bij het AXE programma kunnen veel opties worden meegenomen in de configuratie als sensoren, bevestigingsmogelijkheden, reductoren maar ook lantaarnstuk en koppeling. Alle opties worden los meegeleverd waardoor dit programma in 2-3 weken leverbaar is.

Download het 3D model van deze module.

Welke maatwerkoplossingen zijn er mogelijk?

Graag adviseren wij u persoonlijk over de optimale oplossing voor uw toepassing. Wanneer u onderstaand uw naam en telefoonnummer invult dan zal één van onze Product Managers zo snel mogelijk contact met u opnemen.