Telescoopgeleidingen

Telescoopgeleidingen

Misschien wel het meest bekend als ladegeleidingen, worden telescoopgeleidingen in en voor  verschillende toepassingen gebruikt. In de machinebouw worden ze met name ingezet op plekken waar de inbouwruimte beperkt is. Naast standaard gezette profielen zijn er ook corrosiebestendige mogelijkheden en massieve profielen voor de hoogste belastingen.

Bekijk onze telescoopgeleidingen

Engineering support

Diverse opties telescoopgeleidingen

Naast het brede programma aan standaard telescoopgeleidingen kunnen we een breed programma aan extra opties aanbieden.

Corrosiebestendigheid
Gewoonlijk wordt standaard staal gebruikt voor alle telescoopgeleidingen. Ter corrosiebestendigheid kan gekozen worden voor een oppervlaktebehandelingen. Wanneer RVS een vereiste is, dan kunnen wij daar uiteraard ook in voorzien.  

Vergrendeling
Om het uit- of ingaan van de telescoopgeleiding te voorkomen zijn er diverse mogelijkheden ter vergrendeling. Dit wordt onder andere toegepast om veiligheidsredenen.

Demping
Voor de ultieme kwaliteitsbeleving zijn er telescoopgeleidingen verkrijgbaar met soft-close demper die de geleiding langzaam intrekt.

Telescoopgeleidingen van verschillende merken

LMTR
Onder het type LMTR voeren wij de meest kostengunstige telescoopgeleidingen waarbij wij een breed programma aan uitvoeringen en opties aanbieden. Qua materiaal kan er gekozen worden uit standaard staal of gecoat staal, en met korte levertijden.

THK
THK heeft een breed programma aan telescoopgeleidingen van het type FBL voor lichte tot middelhoge belastingen. Deze zijn zowel tweedelig (deel extensie) als driedelig (volledige extensie) verkrijgbaar in verschillende slaglengtes en met verschillende opties. Met betrekking tot het materiaal zijn alle telescoopgeleidingen in staal (verzinkt) uitgevoerd.

Nadella
Nadella richt zich op telescoopgeleidingen voor zware toepassingen tot een maximum van 3000 kg. Er zijn mogelijkheden met tweedelige (deel extensie), driedelige (volledige extensie) en vierdelige (over extensie) profielen. Met betrekking tot het materiaal kan gekozen worden uit standaard staal, gecoat staal, RVS of aluminium.

Meer informatie?

telescoopgeleidingen of andere machine-elementen? Neem contact met ons op. Onze experts vertellen u graag meer. 

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nieuws over onze producten, ontwikkelingen, beursberichten etc.