Kogelomloopgeleidingen

kogelomloopgeleidingen

De repeterende beweging in machines wordt mogelijk gemaakt door kogelomloopgeleidingen (ook wel lineaire lagers genoemd). Dit type geleidingen is in verschillende bouwmaten verkrijgbaar. Ze zijn hoog belastbaar en stijf. En doordat kogelomloopgeleidingen zo compact zijn, kunnen ze ook goed ingezet worden wanneer er slechts beperkte inbouwruimte beschikbaar is. Uniek is ons aanbod kogelomloopgeleiding in een radius. 

Bekijk onze kogelomloopgeleidingen

Grote diversiteit in bouwgroottes & varianten

Engineering support

Kenmerken kogelomloopgeleidingen

Een kogelomloopgeleiding, ook vaak lineaire lager genoemd, wordt altijd op de geleidingsrail gemonteerd waardoor een zeer precieze lineaire beweging mogelijk is. Railgeleidingen met een kogel- of rollenketting staan garant voor optimale loopeigenschappen en leveren een smeerinterval op van indicatief 5.000 km.

Kogelomloopgeleidingen beschikken door de kogelkettingtechnologie over nog een aantal bepalende kenmerken in gebruik: 

  • Hoge smeerinterval
  • Laag geluidsniveau
  • Gelijkmatige bewegingen
  • Hoge toelaatbare snelheden
  • Hogere draaggetallen

Ons assortiment kogelomloopgeleidingen is van hoogwaardige kwaliteit en is beschikbaar in verschillende bouwgroottes en bouwvormen. Onze technische adviseurs kunnen u alles vertellen over kogelomloopgeleidingen/lineaire lagers. En uiteraard weten ze precies welke geleiding het meest geschikt is voor uw toepassing.

Enkel gerenommeerde fabricaten

Kwaliteit staat voorop bij LM Systems. Dat vertaalt zich onder andere door ons uitgebreide productaanbod. Onze lineaire lagers worden geproduceerd door  wereldwijd marktleider THK, waar wij qualified distributor van zijn. Kwaliteit vertaalt zich ook door in de maatwerkoplossingen die wij bieden. Ook kogelomloopgeleidingen  kunnen wij  klantspecifiek leveren. Denk hierbij aan het coaten van de rails en eventuele lopers , het monteren van afdichtingen, het voorzien van speciale smeernippels of het aanbrengen van speciaal vet. Bijvoorbeeld voor de levensmiddelenindustrie, vacuum- of cleanroomomgeving.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze lineaire lagers of andere producten? Neem contact met ons op. Onze experts vertellen u graag meer. 

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nieuws over onze producten, ontwikkelingen, beursberichten etc.